Een effectieve gebitgezondheidsroutine bevat periodieke controles bij de tandarts. Omdat tandartsen een essentiële rol spelen in de gezondheid van jouw gebit, is het vinden van een tandarts die je vertrouwt zeker de moeite waard. Lees hieronder tips voor het vinden van de voor jou beste tandarts.

Kantoorlocatie

Afhankelijk van wat voor jou het gemakkelijkst is, kies je een tandartspraktijk in de buurt van jouw huis of jouw werk, zodat je nooit lang onderweg bent. Dit is vooral gunstig voor mensen met gebitsproblemen, omdat het de rit naar de afspraak korter en minder belastend kan maken. Er zijn ook steeds meer tandartsen in Amsterdam die aan online reserveren doen; zo kun je jouw controle of behandeling online inplannen.

Openingstijden en spoedgevallen

De ene tandarts begint om 08.00 uur en werkt tot 16.30 uur; de ander begint pas om 10.00 uur en werkt tot 18.00. Tandartsen hebben verschillende openingstijden. Het is goed om vooraf even te kijken bij de tandartsen wanneer ze open zijn en of dit bij jouw planning past. Ook is het goed om te kijken naar of de tandarts ook aan spoedbehandelingen doet ’s avonds en in het weekend.

Comfort en vertrouwen

De tandarts die ke kiest moet ervoor zorgen dat jij je voor, tijdens en na de afspraak op je gemak voelt. Stel jezelf deze vragen:

  • Is het kantoor opgeruimd, schoon en overzichtelijk?
  • Heb je een goede verstandhouding met de tandarts?
  • Heb je het gevoel dat de tandarts luistert naar jouw zorgen?
  • Vertrouw je hem of haar?

Daarnaast zullen sommige tandartsen extra maatregelen nemen om je te helpen je comfortabeler te voelen tijdens afspraken. Dit kan onder meer het afspelen van ontspannende muziek zijn. Aarzel niet om de receptionist of tandarts te vragen wat zij eraan doen om de angst te verminderen, mocht je bang zijn voor de tandarts.

Ervaringen

Vraag je vrienden of familieleden naar hun ervaringen met de tandarts. Voor aanvullende informatie kun je online onderzoek doen of contact opnemen met jouw plaatselijke tandartsenvereniging. Lees ook online recensies over de tandartsenpraktijk. Zo krijg je een goed beeld van de tandarts.