Voor de Japanse Samoerai is het zwaard een heilig object. Omdat Samoerai zwaarden zo’n lange geschiedenis hebben, zijn er een aantal types zwaarden die bekend zijn geworden om hun hoge kwaliteit. Het kan jaren duren om goed genoeg te leren smeden zodat je een zwaard kan maken dat acceptabel is binnen de traditie. Wil jij een Samoerai zwaard kopen voor je training of je verzameling? Lees dan verder om te leren waar je op moet letten.

Bestel jouw zwaard bij een professionele smid

Als je op zoek bent naar een echt samourai zwaard om een Japanse vechtsport mee te oefenen dan wil je natuurlijk professionele kwaliteit. Dat kun je vinden bij Katana webshop. Deze winkel is ontstaan vanuit de passie van de eigenaar voor de traditie van de Samoerai. Zij hebben jarenlange ervaring in het smeden van professionele zwaarden met de nodige details. Je kunt bij hen traditionele Katana, Nihonto, Iaito en Bokken bestellen.

Waar moet je op letten bij het bestellen?

Er zijn een heleboel verschillende types Samoerai zwaarden. Als je nog nooit een zwaard hebt gekocht dan moet je eerst weten welke lengte en gewicht goed bij jou passen. Mensen die het zwaard gaan gebruiken moeten daarnaast zorgen dat het zwaard een Sageo heeft. Zwaarden worden gemaakt van verschillend materiaal. Traditionele Japanse zwaarden zijn van ijzer of staal (geen rvs). De Tsuba kan van verschillende materialen worden gemaakt maar ijzer en staal zijn het beste.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://www.pexels.com/nl-nl/foto/man-vasthouden-japan-wapen-5971314/

Bij Katana verkopen ze enkel kwalitatieve producten

Er zijn veel goedkope decoratieve Samoerai zwaarden op de markt. Deze kunnen niet gebruikt worden om mee te vechten. Daarnaast missen ze ook de details en de elegantie waar een echte verzamelaar naar op zoek is. Bij de Katana webshop verkopen ze enkel hoogwaardige producten die door echte vakmensen gemaakt zijn.