Misschien kun je de uitdrukking wel: echte schoonheid zit van binnen. Vaak zeggen mensen dit wanneer er sprake is van iemand met een mooi karakter, maar die minder mooi voor de dag komt. Desalniettemin is er een belangrijke wisselwerking tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke schoonheid. In deze blog willen hier graag wat dieper op ingaan. Kun je bijvoorbeeld mooi zijn met uiterlijke schoonheid maar een slecht karakter? En hoe zit dat andersom? Zijn mensen met een goed karakter ook aantrekkelijker en mooier daardoor? Lees het snel in onze blog. 

Minder uiterlijke schoonheid, meer innerlijke schoonheid

Wat bedoel je eigenlijk met innerlijke schoonheid? Met innerlijke schoonheid bedoelen we doorgaans dat iemand een goed karakter heeft. Wat een goed karakter definieert is op zijn beurt ook weer lastig te bepalen. Wel is het over het algemeen zo dat mensen iemand beoordelen als een goed karakter hebbende wanneer hij of zij te vertrouwen is, begripvol is, hartelijk is en in staat is om liefde te kunnen geven. Op een zeker moment kan deze innerlijke schoonheid en dusdanig niveau bereiken, dat men vooral de goedheid van de aard achter de persoon ziet en niet de lichamelijke en cosmetische beperkingen die hij of zij al dan niet heeft. 

Minder innerlijke schoonheid, meer uiterlijke schoonheid

Maar wat nu als het andersom is? Wat is de situatie wanneer iemand een heel mooi uiterlijk heeft, maar tegelijkertijd ook een slecht karakter. Iemand die liegt, bedriegt, anderen neerhaalt en arrogant is, kan nog wel beoordeeld worden als knap of aantrekkelijk. Of die persoon nu ook mooi is, is weer een kwestie van definitie.  

Oplossingen

In beide gevallen is het mogelijk om op diverse manieren, zowel aan de uiterlijke schoonheid als aan de innerlijke te kunnen werken. Voor uiterlijke schoonheden ss het mogelijk om een verscheidenheid aan chirurgische en/of cosmetische inbegrepen te doen. In een dergelijk geval adviseren wij de cosmetische behandelingen van Joost Kroon.

Voor wat betreft het verbeteren van de innerlijke schoonheid, oftewel werken aan de persoonlijkheid, zijn er ook mogelijkheden. Deze duren echter wel langer voordat ze zichtbaar zijn dan uiterlijke veranderingen aan de schoonheid.