Er zijn de laatste jaren steeds meer cosmetische behandelingen ontwikkeld. Dit heeft een goede reden, namelijk de behoefte die er bij de mensen aan is. Waar komt deze vandaan? Deze vraag gaan we beantwoorden in deze blog. Lees snel verder om er achter te komen hoe jij jezelf en daarmee je look weer in balans kunt krijgen.

Oorzaken van onbalans

Veel mensen hebben het druk op hun werk. Ze laten de werkproblemen niet daar waar ze horen, op de werktafel, maar nemen het mee naar huis. Dat is ook wel logisch, want werken is een persoonlijke aangelegenheid wanneer je een persoon bent. En aangezien iedere mens dit laatste is, kan het niet anders dat er soms wat mee naar huis genomen wordt. Dat is op zich niet zo erg, als je het maar bij de voordeur van je woning op de straat laat staan. Maar wanneer dit laatste een groot probleem gaat worden, dan moet je toch wel maatregelen gaan nemen. Want misschien zit je niet op je plek of maak je je onnodig zorgen. We kunnen onszelf van alles wijsmaken en dit voor de realiteit aan gaan zien. Onzekerheid en een onscherp beeld op de realiteit liggen vaak ten grondslag aan deze problematiek.                                                                                                                                De makkelijkste manier om een helder inzicht in een situatie te krijgen, is een onderzoekje instellen. Bijvoorbeeld een 360graden feedback enquête. Laat deze door al je collega’s invullen. Overleg dit wel even met je leidinggevende. Zo kun je al snel zien hoe men werkelijk over je functioneren denkt. Een andere manier is de beoordelingsgesprekken er nog eens op na te lezen. Zo krijg je een helder beeld over wat je leidinggevende van je denkt. Allemaal heel handig, maar onthoudt echter dat bij dit alles een zakelijke context past. Je moet het je met andere woorden vooral niet persoonlijk aantrekken. Het blijft een inzicht van een ander op een aspect dat met jouw output te maken heeft, namelijk het werk dat je voortbrengt. Of met andere woorden, je product wordt beoordeeld. Identificeer jezelf dus niet te veel met dit product. En daarbij, anderen zullen dit product misschien wel als goed beoordelen. Het is dus ook nog eens een kwestie van smaak. Absolute oordelen zijn er niet over te geven.

Eetgezond en slaap genoeg

Het is belangrijk om gezond te eten en genoeg te slapen. Zo zul je energiek zijn en scherp de focus kunnen houden op wat reëel is. Zo laat je je niet gemakkelijk meeslepen in een emotie. Mensen die zich identificeren met de rol die ze innemen binnen een bedrijf of samenleving waarin ze zich bevinden, het product dat ze voorbrengen, bijvoorbeeld een geschreven tekst of andere taak, zullen veel moeite moeten doen om positief te blijven, omdat er lang niet altijd vol lof gepraat wordt over hun voortbrengsels. Deze mensen hebben zeker veel nachtrust nodig en misschien wel wat meer dan dat, bijvoorbeeld een moment van helder inzicht waarin ze zich realiseren dat het allemaal een zakelijke aangelegenheid is. Alleen het product telt. En als dit zo is, dat hun persoonlijkheid er in grote mate niet toe doet, dit eigenlijk een bevrijding inhoudt.

Weer in balans komen naar al dat tobben

Hoe kom je weer in balans naar al dat tobben over je werk, buiten kantooruren? Het is makkelijker dan je denkt. Volg de tips van gezond eten en voldoende slaap. Daarnaast kun je ook je uiterlijk een update geven. Want door al dat tobben kunnen er zich rimpels gevormd hebben. Wil je daar vanaf? Dan kun je besluiten om een cosmetische behandeling te laten doen. Deze zijn snel gedaan en de hersteltijd is vrij vlot. Populaire behandelingen zijn:

  • Fillers. Injecties om volume terug te brengen in het gezicht
  • Botox. Rimpels verdwijnen en de huid oogt jonger
  • Ooglidcorrectie. Een hangend ooglid wordt weer strak gemaakt

Met deze behandelingen zul je de buitenkant weer fris en jeugdig kunnen maken. Maar natuurlijk is de binnenkant net zo of zelfs belangrijker. Het gaat immers om je gevoel over jezelf. Met therapie of zingevingsmethoden kun je een stevig mentaal fundament leggen waarop je altijd terug kunt vallen. Houd de stress buiten de deur en laat de werkproblemen en -oplossingen waar ze thuishoren: op de werktafel.