Het idee om thuis bier te brouwen zonder de kit klinkt misschien moeilijk, maar met een paar eenvoudige ingrediënten en een beetje oefening kun je met groot succes je eigen brouwsel maken.

Het artikel biedt een stapsgewijze handleiding voor het thuis brouwen van bier zonder alle apparatuur te hoeven kopen die nodig is voor deze activiteit en het geeft ook enkele belangrijke tips voor het maken van de juiste keuzes. Het artikel bevat gedetailleerde informatie die nuttig zou zijn voor mensen die erover denken om dit pad te bewandelen.

Ik denk dat veel mensen het artikel nuttig zouden vinden omdat ze kunnen leren hoe ze hun eigen bier kunnen maken, wat niet alleen goedkoper is, maar ook veel beter dan het in je lokale winkel te kopen. Lees de stappen van het zelf bier brouwen.

Bier brouwen zonder de kit

Bierbrouw pakketten maken het brouwproces een stuk eenvoudiger en leuker, maar je kunt het ook zonder de kit laten gebeuren. Het pakket is niet het essentiële onderdeel van het proces, omdat er ook enkele handmatige manieren zijn. Het proces van het maken van bier zonder brouwkit is anders dan andere manieren die we al eerder hebben besproken.

Als je hebt besloten om zelf bier te maken zonder de kit, dan heb je een grote gallonfles of een demijohn, wat tarwe- of maïssuiker en enkele flessen nodig om het bier op te slaan. Net zoals je zou vinden in een brouwset, zijn de hierboven genoemde ingrediënten nodig voor het maken van bier.

Als u ervoor kiest om ze handmatig toe te voegen, gebruik dan één pakket gist per 5 liter van het eindproduct in plaats van te investeren in gistpakketten. Je hebt ook een pan van 20 liter nodig; twee tot drie middelgrote pannen en een keukenthermometer die de temperatuur tot 100 graden kan meten.

Laatste woorden

De bovenstaande ingrediënten zouden nodig zijn voor het brouwen van bier zonder de kit. Vermijd het gebruik van suiker of honing, omdat ze de neiging hebben om erg snel te gisten en het kan ervoor zorgen dat je bier te zoet wordt. Het water moet vers en vrij van chloor zijn. Als u van plan bent om kraanwater te gebruiken, filter dan het kraanwater in een kan en meng het met heet gekookt water. Vermijd altijd het gebruik van ongefilterd kraanwater, want het chloor dat erin aanwezig is, zal je bier in een mum van tijd verpesten. De mout die u gaat gebruiken, is iets dat kristal of bruin kan zijn, afhankelijk van uw keuze, het zou moeten worden geplet en in een koeler moeten worden gedaan totdat het volledig droog wordt.