Bent u 60+, zonder uitvaartverzekering en zit u met de vraag of het nog mogelijk is om er een af te sluiten? U bent niet de enige met deze vraag. Er zijn genoeg mensen die geen uitvaartverzekering of begrafenisverzekering hebben afgesloten in hun jongere levensjaren, echter is het niet onverstandig om dit wel te doen. Wanneer u 60+ bent en nog steeds een uitvaartverzekering wilt afsluiten, is dat in veel gevallen nog zeker mogelijk. Echter, wel onder bepaalde voorwaarden.

Hogere premie

Vanwege uw leeftijd zal de premie voor u ongetwijfeld hoger zijn dan voor bijvoorbeeld een twintiger. Dit ligt aan de hogere overlijdensrisico. Wanneer u 60+ bent, wordt de kans dat u overlijdt hoger geacht dan wanneer u jonger bent dan 60 jaar. Om die reden zal de premie een stuk hoger liggen. Hoe hoger uw leeftijd, hoe hoger de premie.

Onmogelijk?

Het kan zo zijn dat u wordt geweigerd bij sommige verzekeraars. Niet iedere verzekeraar is bereid om iemand van 60+ te verzekeren. In dat geval heeft u 2 opties: zorgen dat u zelf een bedrag bij elkaar gespaard krijgt om uw naasten niet op te zadelen met de kosten van uw uitvaart, of verder zoeken. Er zijn verzekeraars die uitzonderingen maken of zelfs helemaal geen leeftijdsgrens hanteren. Hiervoor moet u wellicht wel een gezondheidsverklaring invullen, om aan te tonen dat u in een goede gezondheid verkeert en niet door ziekte op korte termijn zal overlijden.

Verzekeringen vergelijken

Omdat de premie al aan de hoge kant is voor de 60-plusser, is het zeker verstandig om online uitvaartverzekeringen te vergelijken. Als u besluit dit te doen, is het handig om de voorwaarden goed door te nemen. Maar één ding is zeker, en dat is dat u een hoop geld kunt besparen als u verzekeringen gaat vergelijken!