Lees hier over het belang van goed kunnen horen, en ga voor een gratis hoortest online. Goed kunnen horen is niet alleen belangrijk voor comfort, maar ook essentieel voor de veiligheid. Het is daarom belangrijk om voor jezelf te weten hoe het met je gehoor is.

Schrik niet van de uitslag van een gehoortest

Het komt voor dat iemand een ongeval krijgt in het verkeer omdat diegene een motorvoertuig niet hoorde aankomen, en dit is vooral het geval met fietsers. Een fietser op de weg wordt ingehaald door auto’s, en op een fietspad door brommers, het is belangrijk dat je die voertuigen hoort naderen. Goed kunnen horen is, evenals goed zicht hebben, belangrijk voor de verkeersveiligheid. Door de jaren gaat gehoor achteruit, het is vervelend als je daar pas achter komt na een ongeval in het verkeer. Het is dus belangrijk om preventief het gehoor te laten testen, en dat kan met een gratis online hoortest. Maar schrik niet van de uitslag van de gehoortest. Van niemand is het gehoor perfect, iedereen heeft wel een bepaalde frequentie die hij of zij aan één kant niet kan horen. Het is dus normaal dat wij allemaal in zekere zin doof zijn.

Familie, Oma, Grootmoeder, Gezin, Ouderen, Vrouwen

Hoorapparaat is veel meer dan alleen een versterker van het geluid

Omdat er veel televisiereclames zijn omtrent hoorapparaten, weten de meesten dat het hoorapparaat veel techniek bevat. Vroeger waren hoorapparaten slechts een versterker die het geluid enkele decibellen harder liet klinken, en dat is tegenwoordig slechts onderdeel van het geheel. De hoorapparaten van vroeger die enkel geluid versterken waren dan ook geen echte oplossing van sommige problemen. In een lawaaiige ruimte verloor het alle functie, de apparaten gingen storen als diegene met een GSM belde, de geluiden klonken blikkerig, enzovoort. Het grootste probleem met de oude hoorapparaten was wederom de verkeersveiligheid. Door het ruisen van de rijwind, wat het apparaat dan versterkte, hoorde de fietser dan nog die auto of brommer niet naderen. De moderne hoorapparaten zijn op tal van manieren te verstellen. Vaak kan dat via een app op de tablet of smartphone. Daarbij is het hoorapparaat van nu klein, en soms zelfs onzichtbaar. Het is een tweede reden waarom je niet moet schrikken van de uitslag van een gratis hoortest online, want er zijn goede oplossingen om weer goed te kunnen horen. Ga in ieder geval voor een hoortest.