Veel mensen denken aan een ooglidcorrectie als ze vinden dat het er niet mooi uitziet. Het laten uitvoeren heeft echter nog meer voordelen waar mensen niet snel over nadenken. Het kan namelijk ook uw zicht verbeteren als uw bovenste oogleden voor je ogen hangen.

Ooglift nodig voor behoud van het zichtveld

Een ooglift kan zowel een functionele en cosmetische ingreep zijn om de bovenste of onderste ooglid te hervormen door het verwijderen of verplaatsen van overtollig weefsel en door versterking van de omliggende spieren en pezen.

In extreme gevallen, waarbij het zicht daadwerkelijk slechter wordt, steekt de huid van het bovenste ooglid uit over de wimpers. Hierdoor kan een verlies van zicht ontstaan. Deze aandoening kan problemen veroorzaken bij activiteiten zoals rijden of lezen. In dit geval wordt de bovenooglid correctie uitgevoerd om het zicht te verbeteren.

Ooglidcorrectie voor cosmetische redenen

Patiënten met een minder ernstige hoeveelheid overtollige huid kunnen een soortgelijke oogliftprocedure laten uitvoeren om cosmetische redenen. De meest voorkomende cosmetische ingreep is het verwijderen van de wallen onder de ogen. De zwelling en de rimpeling wordt bij deze ingreep verminderd. Afhankelijk van de omvang van de ingreep duurt de operatie één tot drie uur.

Naarmate we ouder worden, kunnen je oogleden (zowel de bovenste als de onderste) ‘slap’ of ‘wijd’ worden. Daarnaast kunnen je wenkbrauwen ook verslappen. Bovendien kan deze verslapping leiden tot overbelasting van het ooglid. Overtollige huid kan over het ooglid hangen en het zicht belemmeren. Dit heeft geresulteerd in meer mensen die op zoek zijn naar “oogliften”.

Welke lift heb ik dan nodig voor een beter zicht

Voor een beter zicht kun je er dus voor kiezen om een boven ooglidcorrectie uit te laten voeren. Laat je echter nauwkeurig door een ooglift specialist checken om te controleren of een dergelijke operatie relevant is voor jouw klacht.