De top 3 van de goede voornemens aan het begin van het jaar: stoppen met roken, minder alcohol drinken en minder eten of afvallen. Om dat laatste voornemen te kunnen waarmaken hoef je niet persé minder te eten. Afvallen kan je ook bekomen door te sporten of aan krachttraining te doen. 

Waarom aan krachttraining doen? 

Er zijn tal van redenen om aan krachttraining te doen. Niet alleen zorgt krachttraining voor vrouwen ervoor dat je kan afvallen maar het zorgt ook voor een gezonder lichaam. Je bent in beweging, je hart gaat sneller pompen en je bloed gaat circuleren. Dit is altijd goed voor het lichaam. Bovendien heb je minder kans op hart- en vaatziekten. De kans op diabetes wordt ook een heel stuk lager. Was je nog niet overtuigd om met krachttraining te beginnen? Dan heb je nu vast en zeker motivatie genoeg!

Hoe starten met krachttraining? 

Wanneer je eindelijk de motivatie voor krachttraining gevonden hebt, moet je nog effectief van start gaan. Als beginner kan je best starten met een krachttraining sessie en dit 2 keer per week. Ben je al wat meer gevorderd en heb je al wat meer ervaring? Dan kan je overschakelen op 3 sessies per week. Je kan dit gewoon thuis doen of je kan een fitnessabonnement nemen of een personal coach inhuren. Je kan aan een vriendin vragen om samen aan krachttraining te doen. Op die manier kan je het misschien langer volhouden. 

Gezonder eten 

Als je echt wilt gaan afvallen, kan je aan krachttraining doen in combinatie met gezonder eten. Je hoeft niet minder te gaan eten, je hoeft enkel te letten op wat je eet. Veel groenten en fruit eten, veel water drinken, het zijn kleine zaken maar ze kunnen een groot verschil maken voor je gewicht. Hou hierbij rekening met de voedingsdriehoek en eet het minst van wat er bovenaan in de voedingsdriehoek staat. Wanneer je regelmatig sport en gezonder eet, zal je de kilo’s vanzelf zien verdwijnen!