Heel wat mensen krijgen op een bepaald ogenblik af te rekenen met spataderen. Dit is iets waar u in principe ook maar weinig aan kunt doen. Spataderen zijn doorgaans namelijk erfelijk bepaald. Bovendien is het zo dat het vooral vrouwen zijn die vaak te maken krijgen met deze vervelende uitgezette blauwe of rode vaten op de benen. Spataderen kunnen in de praktijk in tal van verschillende vormen voorkomen. Dit betekent concreet dat ze kunnen verschijnen als kleine spatadertjes van nauwelijks een millimeter dik, maar er zijn ook varianten die zomaar tot een centimeter dik kunnen zijn. Heeft u ook last van spataderen en wilt u daar nu eindelijk eens actie tegen ondernemen? In dat geval is het zeker de moeite waard om daarvoor even contact op te nemen met het Medisch Centrum Wetering.

Waarom zijn spataderen zo vervelend?

In principe kunnen er twee verschillende redenen worden aangegeven waarom spataderen zo vervelend zijn. In eerste instantie is het natuurlijk zo dat ze er gewoon helemaal niet mooi uitzien. In het bijzonder de grote spataderen kunnen al snel de uitstraling van uw benen zeer negatief beïnvloeden. Dat is echter niet alles. Veel mensen staan er in eerste instantie dan wel niet bij stil, toch is het zo dat spataderen in de praktijk aanleiding kunnen geven tot verschillende pijnen. Denk hierbij niet alleen aan krampen, maar ook aan dikke benen, huidproblemen evenals bloedingen bij het stoten van de spatader. Ondanks het feit dat spataderen dus duidelijk erg vervelend zijn is het wel zo dat u er iets aan kunt doen. Het Medisch Centrum Wetering kan u helpen om van die vervelende spataderen af te komen!

Sclerocompressietherapie tegen kleine en middelgrote spataders

Is er sprake van kleine of middelgrote spataders? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat het Medisch Centrum Wetering deze kan behandelen door middel van de zogenaamde ‘sclerocompressietherapie’. Het betreft hier een therapie waarbij ervoor wordt gekozen om op verschillende plaatsen een vloeistof in te spuiten in de spatader. Vervolgens zullen de aderen worden platgedrukt. Dit gebeurt door middel van een wattenprop, een zwachtel evenals een strakke kous. De vloeistof die werd ingespoten in de spatader zorgt ervoor dat de wandjes van de aderen aan elkaar komen te kleven. Het uiteindelijke resultaat is dat deze na een aantal weken zullen komen te verschrompelen. Het bloed zal vanaf dat ogenblik door andere aderen gaan stromen. Dit is geen enkel probleem. Er zijn in uw benen meer dan voldoende aderen terug te vinden die de functie van de verwijderde spataderen kunnen overnemen.

Uw spataderen laten behandelen bij het Medisch Centrum Wetering

Spataderen zijn erg vervelend waardoor mensen er steeds vaker voor kiezen om deze te laten behandelen. Wanneer u met hetzelfde idee speelt is het meer dan de moeite waard om daarvoor even contact op te nemen met het Medisch Centrum Wetering. Men beschikt over een flebologisch team welke bestaat uit twee dermatologen evenals een fleboloog en natuurlijk ook een chirurg. Twee vaatlaboranten vervolledigen het team. Door het bundelen van de kennis van deze verschillende specialisten kan ervoor worden gezorgd dat er op de meest efficiënte manier kan worden opgetreden tegen spataderen.