Chiropractie is bij uitstek bekend in het behandelen van klachten aan de wervelkolom. Der chiropractor is daarom een rugspecialist. Als rugspecialist in Hilversum zien wij veel patiënten met discopathie klachten. Discopathie klachten komen veel voor. Een tussenwervelschijf raakt uiteindelijk bij iedereen door veroudering beschadigd. Zo normaal als dit verouderingsproces kan zijn, zo vervelend kan dit voor sommige mensen uitpakken. Als er te veel kleine scheurtjes ontstaan in de tussenwervelschijf dan kunnen mensen last krijgen van de rug of nek. Deze pijnklachten kunnen dan voelbaar zijn in de wervelkolom maar ook uitstraling in de armen of benen.

Wat is discopathie?

Discopathie is een aandoening van de tussenwervelschijven, die niet meer correct functioneren. Dit kan pijn, stijfheid en beperkingen in de beweging veroorzaken. Er zijn diverse soorten discopathieën, waaronder de degeneratieve en de hernia variant. Het behandelplan is afhankelijk van de ernst van de aandoening en kan bestaan uit conservatieve opties zoals fysiotherapie of chiropractie. Het is aan te bevelen om zo snel mogelijk hulp te zoeken bij discopathie symptomen, zodat een op maat gemaakt behandelplan kan worden opgesteld. Met de therapeuten van MoveWell wordt u snel geholpen.

Wat kan een chiropractor betekenen bij discopathie?

Een chiropractor bij MoveWell behandelt een discopathie door middel van manipulaties, mobilisaties en bewegingsaanpassingen van de wervelkolom. Deze technieken zijn gericht op het verbeteren van de beweeglijkheid van de wervelkolom en het verminderen van druk op de tussenwervelschijven. De chiropractor kan ook oefeningen en rektherapieën voorschrijven om de spieren en gewrichten te versterken en stabiliseren. Bovendien kan de chiropractor van MoveWell advies geven over veranderingen in de levensstijl en houding om de symptomen van discopathie te verminderen. Het is belangrijk om te vermelden dat chiropractische behandelingen slechts een onderdeel kunnen zijn van een uitgebreider behandelplan voor discopathie en dat regelmatige controles nodig zijn.

Wat kunnen de andere therapeuten van MoveWell betekenen bij discopathie?

Naast een chiropractor kan de fysiotherapeut van MoveWell ook een discopathie behandelen door middel van oefentherapie en manuele technieken. De fysiotherapeut zal eerst een uitgebreide anamnese uitvoeren om de ernst van de aandoening en de specifieke symptomen vast te stellen. Daarna zal de fysiotherapeut een behandelplan opstellen dat is afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt.

Intense samenwerking van het team bij discopathie klachten

Bij MoveWell werken chiropractoren, fysiotherapeuten en oefentherapeuten. De oefentherapie is gericht op het versterken van de spieren die de wervelkolom ondersteunen en het verbeteren van de beweeglijkheid. De manuele technieken helpen bij het verminderen van pijn en druk op de tussenwervelschijven. De fysiotherapeut kan ook advies geven over houding en bewegingen die moeten worden vermeden om verdere irritatie van de schijven te voorkomen.

In sommige gevallen kan de fysiotherapeut ook andere behandelmethoden aanbevelen, zoals warmte- of koud behandelingen, massage of oefeningen met hulpmiddelen. Het doel van fysiotherapeutische behandeling bij discopathie is om pijn en beperkingen in de beweging te verminderen en de patiënt te helpen bij het herstel van normale activiteiten. De therapeuten van MoveWell kunnen u hier bij helpen.