Mondkapjes worden op steeds meer plaatsen verplicht. Je moet daarom goed opletten als je op vakantie gaat. Want wat zijn de regels in een bepaald land? Ieder land hanteert weer zijn eigen regels, waardoor het soms nog niet zo eenvoudig wordt gemaakt. Ook moet je dan weer bekijken welk mondkapje je aanschaft. Je moet er immers wel voor een aantal weken mee vooruit kunnen en dus ook niet te weinig aanschaffen voor de reis.

Mondkapjes verplicht bij openbare plekken

Steeds meer landen voeren een mondkapjesplicht in. De mondkapjes zijn in Nederland alleen in het openbaar vervoer verplicht, maar in andere landen zie je ze ook steeds meer in het straatbeeld verschijnen. De landen kennen daarbij allemaal hun eigen invulling van de regels. Bij de een is het alleen op openbare plekken verplicht, andere landen hanteren weer een algehele verplichting. Het is verstandig om je van tevoren te verdiepen in de regels van het land, zodat je niet ineens voor verrassingen komt te staan. Het kan namelijk een hele dure vakantie worden als je je niet aan de regels van het land houdt.

Voor eenmalig gebruik grote aantallen

Daarbij kun je zelf bekijken welke mondkapjes je aanschaft. Je hebt namelijk verschillende varianten, zoals bijvoorbeeld de wegwerpmondkapjes. Deze zijn voor eenmalig gebruik en worden in grotere aantallen verkocht. Deze kosten vaak niet heel veel, doordat je een grote partij tegelijk meeneemt. Je hebt hierdoor gelijk voldoende op voorraad. Als je niet zo vaak reist of juist wel, kun je dus ook voor andere aantallen gaan. Na gebruik gooi je hem gewoon in de prullenbak, zodat je er geen omkijken meer naar hebt.

Verschillende prints op jouw mondkapjes

Wanneer je hem voor langere tijd op moet en daarbij ook iets meer wilt dan een blauw ding, kun je ook mondkapjes aanschaffen in verschillende stoffen. Deze mondkapjes worden vaak met de hand gemaakt, waardoor je ook nog een uniek exemplaar in handen hebt. Zo kun je zelf bepalen wat erop komt te staan. Kies bijvoorbeeld voor bloemetjes, dieren of een felle kleur. Je zou deze ook nog in combinatie met een filter aan kunnen schaffen, waardoor de lucht nog beter gefilterd wordt. Deze zijn vaak iets duurder, maar kunnen dus ook meer dan de gemiddelde wegwerp mondkapjes bereiken.

Als je verzekerd wilt zijn van een goede kwaliteit mondkapjes met leuke prints, is het goed om naar specialisten als Safe Save te gaan kijken.

Riskeer geen boete

Het maakt niet uit welke mondkapjes je aanschaft, je bent verzekerd van voldoende veiligheid. Daarbij kun je er vaak niet meer omheen. Veel landen delen forse boetes uit wanneer je betrapt wordt zonder mondkapje. Ook hotels vragen meestal om er gebruik van te maken, zodat je niemand kunt besmetten indien je het ergens opgelopen hebt. Doordat je zelf kunt bepalen welke variant je aanschaft, kun je er ook leuk bijlopen tijdens jouw vakantie. Maak het jezelf daarom eenvoudig en bekijk welke oplossing het beste voor jou gaat werken. Daarna is het alleen nog maar genieten van jouw vakantie.