Als jij contactlenzen draagt dan is Oté Sensation een lenzenvloeistof die jouw lenzen optimaal hydrateert. De lenzenvloeistof die je gebruikt kan de oorzaak zijn van droge-, rode- en geïrriteerde ogen, van jeuk en van oogontsteking. In plaats van je lenzen te vervangen, is het soms beter om te kijken of er geen betere lenzenvloeistof is voor jou. Oté Sensation is een alles-in-1 vloeistof voor zachte lenzen die deze optimaal hydrateert, klaar voor weer een dag draagplezier.

Oté Sensation alles-in-1 vloeistof

De lenzenvloeistof die je gebruikt heeft als doel om je lenzen correct te bewaren. Na een dag dragen moeten deze gereinigd worden, gedesinfecteerd worden en moet alle eiwitaanslag worden verwijderd. Dit kun je doen met verschillende vloeistoffen voor elke stap. Een alles-in-1 vloeistof zoals Oté Sensation is dan veel gemakkelijker. Deze vloeistof doet alles voor je. Je plaatst je lenzen in je bakje met Oté Sensation lenzenvloeistof voordat je gaat slapen en de volgende dag zijn ze weer als nieuw, klaar om gedragen te worden.

Hyaluronaat tegen uitdroging

Een andere functie van een goede lenzenvloeistof is dat deze niet uitdroogt. Een droge lens zal zelf kwalitatief sneller achteruit gaan, maar het is ook niet goed voor je ogen zelf. Een goed gehydrateerde lens zit lekkerder en beschermt je ogen beter. Oté Sensation bevat hyaluronaat en daarmee kan de lens niet uitdrogen. Het zorgt ervoor dat je lenzen altijd lekker zitten en dat je geen last krijgt van je ogen terwijl je ze draagt.

Overstappen naar Oté Sensation

Ben jij van plan om over te stappen van je huidige lenzenvloeistof naar Oté Sensation, dan is het belangrijk dat je dit doet samen met je opticien. De keuze voor een vloeistof is namelijk niet alleen gebaseerd op het soort lenzen dat je draagt, maar ook op je persoonlijke voorkeur en de manier waarop je op de vloeistof reageert. Het kan goed zijn dat een bepaalde lenzenvloeistof voor jou beter aanvoelt, maar dat deze toch niet goed is voor je ogen. Daarom stap je altijd over samen met je opticien. Je schaft een klein flesje Oté lenzenvloeistof aan en nadat je deze een week hebt uitgeprobeerd laat je je ogen testen door je opticien. Als deze aangeeft dat je ogen in orde zijn, dan kun je grotere hoeveelheden vloeistof aanschaffen online en zo profiteren van volumekorting.

Het belang van een goede lenzenvloeistof

Als jouw lenzen niet lekker dragen, dan is er een grote kans dat dit niet door de lenzen, maar door de vloeistof komt. Een goede lenzenvloeistof zorgt ervoor dat je lenzen correct worden bewaard, gehydrateerd, gedesinfecteerd en gereinigd als je ze niet draagt. Doe je je lenzen vervolgens in, dan blijven deze met de juiste lenzenvloeistof goed op hun plek, dan stoot je hoornvlies je lenzen niet af en zou je je lenzen nooit moeten voelen. De Sensations lenzenvloeistof van Oté is een all-in-one vloeistof voor zachte lenzen waarbij draagcomfort voorop staat.