Wil je graag een Automatische Externe Defibrillator (AED) kopen, maar weet je niet zo goed of het handiger is om het apparaat te leasen? Dan kom je er op deze pagina achter je waar je op moet letten voordat je een AED koopt. Verder kom je erachter waarom het in sommige gevallen interessanter kan zijn om voor een lease AED te kiezen. Hoe dan ook is het handig om dit slimme apparaat in je omgeving te plaatsen, je weet nooit wanneer de AED je door een noodsituatie heen kan helpen. Alleen het idee al dat het apparaat er hangt, kan meer rust bieden.

Waar dien je op te letten voordat je een AED koopt?

Zou je graag een AED kopen? Maar weet je niet zo goed op welke aandachtspunten je dient te letten? Dan is het in ieder geval handig om de AED in een beschermde kast te laten plaatsen. Dit zorgt ervoor dat het apparaat zelfs buiten tegen weer en wind bestand is. Verder zou je ervoor kunnen kiezen om met meerdere personen uit je omgeving een AED aan te schaffen. Hang het apparaat bijvoorbeeld in het bedrijfspand of je woonwijk op, zodat iedereen er toegang tot heeft. Dit kan ervoor zorgen dat jullie gezamenlijk levens kunnen redden. Zorg in ieder geval dat je voor een IP-waarde van minimaal 54 kiest, deze AED’s kunnen goed tegen stof en de buitenlucht.

Verder kun je uit AED’s met verschillende functionaliteiten kiezen, sommige zijn zelfs speciaal voor het verlenen van hulp aan kinderen gebouwd. Je kunt ook kiezen voor een meertalig apparaat, waardoor de AED zowel Nederlands als Engels of Frans kan spreken.

Waarom kan het interessanter zijn om een AED te leasen?

Een AED kopen of een AED leasen maakt bijna geen verschil. Het enige verschil is dat je bij de aanschaf van een AED het totaalbedrag in één keer betaalt. Als je ervoor kiest om een AED te leasen, betaal je een vast bedrag per maand. Kosten voor eventuele vervanging van het apparaat of periodiek onderhoud zitten hier al bij inbegrepen. Wanneer je een AED ophangt, is het belangrijk om de elektroden en batterijen zo nu en dan te vernieuwen. Zo ben je ervan verzekerd dat de AED in ieder noodgeval werkt. Wanneer je een persoon in nood dient te reanimeren, zijn de eerste 6 seconden cruciaal. Met een AED in de buurt ben je in ieder geval op alles voorbereid.