Ben jij een sportieveling? Veel mensen doen in hun vrije tijd aan sport. Voetbal is een populaire teamsport, maar ook handbal en hockey doen mensen met plezier in teamverband. Op woensdag trainen, in het weekend een wedstrijd spelen en voor de echte fanatiekelingen misschien nog een extra training. Misschien ben je niet zo’n teamspeler, maar ben je wel graag actief bezig. Dan doe je wellicht aan hardlopen of wielrennen, sporten die je allebei zowel in groepsverband als in je eentje kan doen. 

Tegenwoordig gaan er ook veel mensen naar sportscholen. Daar is vanalles te doen, van krachttraining tot cardio, baantjes zwemmen tot yogales. Er zijn zoveel verschillende manieren om in beweging te zijn. En dat wil je natuurlijk te allen tijden op een veilige en verstandige manier doen. Als je kwetsbare enkels hebt, moet je misschien een brace kopen. Als je een enkelbrace gaat kopen moet je zorgen dat de enkelbrace goed om je voet past. 

Beter voorkomen dan genezen

Een enkelbrace kopen lijkt misschien voorbarig, als je nergens last van hebt, maar het is beter om permanente schade te voorkomen dan het later te proberen te genezen. Ook als je niet veel sport maar wel veel lange stukken moet lopen, of als gewoon van jezelf al wat zwakkere gewrichten hebt, is het slim om goed in de gaten te houden hoe je lichaam voelt en wanneer je over je eigen fysieke grenzen heen gaat.

Verschillende materialmen

Voor verschillende klachten zijn verschillende hulpmiddelen van verschillende materialen te krijgen. Dat is logisch, want niet ieder lichaamsdeel heeft dezelfde ondersteuning nodig. Sommige ondersteuning heb je vaak of lang nodig, sommige ondersteuning is tijdelijk, zoals bijvoorbeeld een mitella voor een gebroken arm of pols. Daar ben je als het goed is weer snel van af. Maar ook dan is het prettig als het materiaal fijn aanvoelt en goed om je arm of pols heen past. Wanneer mensen een brace kopen wordt dan ook geadviseerd daar ook op te letten. Wellicht kun je hem even passen voordat je echt besluit, en goed vergelijken wat er het beste bij jouw specifieke klachten past. Vaak zijn er ook mensen die je daar goed uitleg over kunnen geven. Wees niet bang om hulp te vragen, want het is belangrijk dat het goed past en aanvoelt. 

Kies je eigen patroontjes

Naast de materialen waaruit je de keuze hebt wanneer men besluit dat een enkelbrace kopen het juiste is om te doen, bestaat er ook nog een breed aanbod in kleuren en patronen die het ondersteuningsproduct kan hebben. Dat maakt voor de functie van het ding niet uit, maar dat het er leuk uitziet is natuurlijk mooi meegenomen. Je moet er immers mee rondlopen, zoals een kledingstuk, en ook daar denk je over na. Welke kleur past er het beste bij je? Hou je van drukke prints of liever van rustige lijnen of effen stoffen? Zo’n leuk patroon heeft ook nog het voordeel dat het, bijvoorbeeld bij kinderen, de klacht minder heftig doet lijken. Als je een mooie mitella met je zelfgekozen kleuren en print krijgt, scheelt dat al een hoop.