Het is iets wat we liever niet doen, maar ook niet kunnen voorkomen: het alleen laten van je hond als je aan het werk bent. Het liefst neem je natuurlijk je hond mee, maar in veel gevallen is dit simpelweg niet mogelijk. Sneu. Stel je voor dat jij de hele dag opgesloten zit in een ruimte waar je niks kunt doen, ziet of hoort. Saai hé? Daarom hebben wij speciaal voor onze lieve viervoeters 5 tips opgesteld voor het vermaken van je hond terwijl jij weg bent. We kunnen je vertellen, er zitten een paar leuke verassingen tussen! Gelukkig is het dankzij het thuiswerken dat normaal is geworden een stuk verdraaglijker geworden voor onze honden, maar hierbij alsnog enkele tips voor het vermaken van je hond!

Tips om je hond te vermaken als je weg bent

Laten we beginnen met het feit dat een goede verzorging van je hond het allerbelangrijkste is. Je kunt zoveel speeltjes en troeven neerleggen als je wilt, maar als je hond zich niet goed voelt, jeuk heeft of dergelijke is er geen beginnen aan. Zorg dus voor een goede hondenshampoo en gebruik ook tijdig een goede oorreiniger voor je hond. Dat gezegd hebbende, hierbij de tips om je hond te vermaken.

De TV is je beste vriend

Yes, wij houden van tv kijken, maar wist je dat de tv ook op honden invloed heeft? Wanneer je hond stemmen hoort zal je hond zich minder snel eenzaam voelen. Honden kunnen beelden herkennen. Zet dus een tv programma op over honden en maak de eenzaamheid verdraaglijker.

Muziek, muziek en nog eens muziek

Ja ja, ook honden houden van muziek. Of ze gevoel voor ritme hebben is een andere vraag, maar muziek kunnen ze zeker waarderen! Ik ken zelfs verhalen dat honden mee blaffen op muziek. Zet muziek op de achtergrond en laat je hond heerlijk genieten van de nieuwste hits.